Sposób przygotowania:
A la' hamburger z weki z panierowaną cukinią
Cukinię opłukać i osuszyć, pokroić na plasterki i każdy posolić lekko. Następnie obsypać mąką i zanurzać w rozbełtanym jajku z dodatkiem pieprzu. Panierować w bułce tartej i smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor z obu stron.
Na drugiej patelni obsmażyć posmarowane tłuszczem kanapki z weki lub opiec w tosterze. Układać na kanapkach listki sałaty, następnie usmażone plasterki cukinii, pomidora, rzodkiewki.
Polać ketchupem i przyłożyć drugą kromeczką opieczoną. Podawać zaraz po przygotowaniu jeszcze ciepłe.
Smacznego
Na drugiej patelni obsmażyć posmarowane tłuszczem kanapki z weki lub opiec w tosterze. Układać na kanapkach listki sałaty, następnie usmażone plasterki cukinii, pomidora, rzodkiewki.
Polać ketchupem i przyłożyć drugą kromeczką opieczoną. Podawać zaraz po przygotowaniu jeszcze ciepłe.
Smacznego
SylaUla
jagoda59