jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

A la' hamburger z weki z panierowaną cukinią

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ala' hamburger z kanapek weki opieczonych na tłuszczu lub w opiekaczu, czy tosterze. Dodałam liście sałaty, rzodkiewkę, pomidora i plasterki cukinii panierowane i usmażone. Podałam na ciepło zaraz po przygotowaniu.

A la' hamburger z weki z panierowaną cukinią Więcej zdjęć (4)

Składniki:

A la' hamburger z weki z panierowaną cukinią

 

Sposób przygotowania:

A la' hamburger z weki z panierowaną cukinią
Cukinię opłukać i osuszyć, pokroić na plasterki i każdy posolić lekko. Następnie obsypać mąką i zanurzać w rozbełtanym jajku z dodatkiem pieprzu. Panierować w bułce tartej i smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor z obu stron.

Na drugiej patelni obsmażyć posmarowane tłuszczem kanapki z weki lub opiec w tosterze. Układać na kanapkach listki sałaty, następnie usmażone plasterki cukinii, pomidora, rzodkiewki.

Polać ketchupem i przyłożyć drugą kromeczką opieczoną. Podawać zaraz po przygotowaniu jeszcze ciepłe.

Smacznego
Ala'hamburger z weki z panierowaną cukinią
Opanierować plasterki cukinii w bułce tartej
Ala'hamburger z weki z panierowaną cukinią
Usmażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor
Ala'hamburger z weki z panierowaną cukinią
Wcześniej jeszce panierować w mące i zanurzać w jajku