Sposób przygotowania:
Ale jajka ! :
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pieczarki, a potem dorzucić szynkę smażyć przez chwilę .Potem dodać papryki, pomidory i szczypiorek . Dusić 5 minut. Wbić jajko , wymieszać, smażyć. Posolić i popieprzyć .Smażyć tak by całe jajko było dobrze ścięte .
Włożyć do foremki do formowania ryżu ( kształt obojętny ) i ścisnąć .Najlepiej robić to nad patelnią bo po uciśnięciu wycieknie tłuszcz i sok .Wyłożyć na podgrzany talerzyk , udekorować - podawać natychmiast , żeby jajecznica nie ostygła .
Włożyć do foremki do formowania ryżu ( kształt obojętny ) i ścisnąć .Najlepiej robić to nad patelnią bo po uciśnięciu wycieknie tłuszcz i sok .Wyłożyć na podgrzany talerzyk , udekorować - podawać natychmiast , żeby jajecznica nie ostygła .
elzbieta8960
MIUCCIA
Sama poprobuje.
W ogole super ma Pani przepisy.