Sposób przygotowania:
Cukiniowe ciastoETAP 1
Cukinię myjemy, osuszamy i pozbawiamy gniazd nasiennych. Tak przygotowaną ścieramy na tarce o grubych oczkach. Startą delikatnie nasalamy, by puściła sok
ETAP 2
Jajka wybijamy do miski. Dodajemy do nich cukier i ubijamy na puszystą masę.
ETAP 3
Do ubitych dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz olej. Składniki miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta.
ETAP 4
Do tak przygotowanego dodajemy dokładnie odciśniętą z wytworzonej wody cukinię. Całość ponownie miksujemy, by cukinia połączyła się z ciastem.
ETAP 5
Powstałe cukiniowe ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wierzch ciasta posypujemy czekoladowymi groszkami.
Tak przygotowane wkładamy do nagrzanego piekarnika. Ciasto pieczemy około 40 - 45 minut w 180°C do suchego patyczka.
Gotowe studzimy i podajemy.
SylaUla
ambar.bydgoszcz.pl
haniakson
haniakson