Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z owocami w kolorach końca lata1.

Średnią tortownicę wyłożyć herbatnikami kruchymi.
2.

W naczyniu zmiksować serek mascarpone z cukrem pudrem, potem dodać chłodną galaretkę jagodową i ponownie zmiksować.
3.

Masę serowo - jagodową wyłożyć na herbatniki i włożyć do lodówki do stężenia.
4.

Na stężała masę wyłożyć borówki amerykańskie.
5.

Borówki zalać niebieską galaretką i znowu wstawić do lodówki do stężenia.
6.

Teraz zmiksować kolejna porcję sera z galaretką brzoskwiniową.
7.

Dolać do masy czerwony barwnik spożywczy i ponownie zmiksować.
8.

Na niebieską galaretkę położyć jeżyny leśne i borówki amerykańskie.
9.

Na owoce wyłożyć czerwoną masę serową.
10.

Przyozdobić owocami i świeżymi liśćmi mięty.
11.

Smacznego !