Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z owocami w kolorach końca lata1.
Średnią tortownicę wyłożyć herbatnikami kruchymi.
2.
W naczyniu zmiksować serek mascarpone z cukrem pudrem, potem dodać chłodną galaretkę jagodową i ponownie zmiksować.
3.
Masę serowo - jagodową wyłożyć na herbatniki i włożyć do lodówki do stężenia.
4.
Na stężała masę wyłożyć borówki amerykańskie.
5.
Borówki zalać niebieską galaretką i znowu wstawić do lodówki do stężenia.
6.
Teraz zmiksować kolejna porcję sera z galaretką brzoskwiniową.
7.
Dolać do masy czerwony barwnik spożywczy i ponownie zmiksować.
8.
Na niebieską galaretkę położyć jeżyny leśne i borówki amerykańskie.
9.
Na owoce wyłożyć czerwoną masę serową.
10.
Przyozdobić owocami i świeżymi liśćmi mięty.
11.
Smacznego !