Sposób przygotowania:
Drożdżówki z czarną porzeczką i kruszonkąEtap 1
Tym razem przygotowywałam ciasto na drożdżówki w maszynie do wyrabiania. Wszystkie składniki na ciasto włożyłam do maszyny i wyrabiałam ok.2 minuty. po tym czasie ciasto należy wyjąć do innego naczynia, nakryć ściereczką i pozostawić na ok. 30 minut do wyrośnięcia.
Etap 2
Następnie rozwałkować ciasto na stolnicy na grubość ok. 2 cm.
Etap 3
Szklanką wykrawać drożdżóweczki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Etap 4
Na środku każdego kółka zrobić zagłębienie np. nakrętką i nakładać czarną porzeczkę. Całość posypać kruszonką przygotowaną przez zmieszanie ze sobą składników.
Etap 5
Drożdżówki pozostawic do podwojenia objętości, a potem piec w temperaturze 180ºC przez około 15 minut zarumienienia.