mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Ambasador- masa do ciast i tortów Mariel

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

taka masa nadaje się świetnie do deserów ciast i tortów

Ambasador- masa do ciast i tortów Mariel

Składniki:

Ambasador- masa do ciast i tortów Mariel

 

  • 1 szt. galaretka agrestowa,
  • 1 szt. galaretka brzoskwiniowa,
  • 1 szt. galaretka np. truskawkowa,
  • 1 puszka ananas w puszce,
  • 250 gram margaryna,
  • 1 szt budyń śmietankowy,
  • 2 szt żółtka,
  • 2 łyżki mąka,
  • 1/2 litra. mleka,
  • 3 łyżek cukier puder 5 łyżek jeśli budyń jest bez cukru
  • 3 łyżki spirytusu

Sposób przygotowania:

Ambasador- masa do ciast i tortów Mariel
Galaretki rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody każda ,jak zastygną kroimy je w kosteczki , tak samo jak ananasa . Z pół litra mleka odlewamy pół szklanki i rozpuszczamy w niej budyń, mąkę i żółtka.Pozostałe mleko gotujemy , do gotującego się mleka wlewamy budyń i energicznie mieszamy tak by nie powstały grudki , gdy zgęstnieje zdejmujemy z ognia i zostawiamy do ostudzenia. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i po łyżce dodajemy wystudzonego budyniu. Do utartej masy wsypujemy galaretki i ananasy oraz dodajemy spirytus.