Sposób przygotowania:
Amoniaczki
Mleko zagotować .
We wrzącym rozpuścić amoniak, ostudzić .
Jaja utrze z cukrem i margaryn , dodać przesianą mąkę , ostudzone mleko i cukier waniliowy.
Szybko zagnie ciasto (powinno mieć konsystencje ciasta pierogowego) i pozostawić w lodówce do następnego dnia.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 1 cm, wykroić małe ciasteczka, ułożyć je na lekko natłuszczonej blasze i piec w gorącym piekarniku, aż się zrumieni .
We wrzącym rozpuścić amoniak, ostudzić .
Jaja utrze z cukrem i margaryn , dodać przesianą mąkę , ostudzone mleko i cukier waniliowy.
Szybko zagnie ciasto (powinno mieć konsystencje ciasta pierogowego) i pozostawić w lodówce do następnego dnia.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 1 cm, wykroić małe ciasteczka, ułożyć je na lekko natłuszczonej blasze i piec w gorącym piekarniku, aż się zrumieni .