Sposób przygotowania:
Ananas na ostro
Ananasa myjemy, obieramy i kroimy na ćwiartki.
Wkładamy go do garnka i posypujemy cukrem i kurkumą. Podlewamy odrobiną wody i gotujemy około 10 minut. Na patelni podsmażamy cebulkę drobno pokrojoną w kosteczkę, dodajemy czosnek, anyż , cynamon i goździki. Mieszamy i smażymy około 3 minuty.
Imbir ścieramy na drobnej tarce i mieszamy z wywarem z ananasa. Dodajemy do mieszanki na patelni, dodajemy trochę soli i gotujemy 3 minuty.
Na koniec dodajemy pokrojone drobno chili i kawałki ananasa.
Smacznego!
Wkładamy go do garnka i posypujemy cukrem i kurkumą. Podlewamy odrobiną wody i gotujemy około 10 minut. Na patelni podsmażamy cebulkę drobno pokrojoną w kosteczkę, dodajemy czosnek, anyż , cynamon i goździki. Mieszamy i smażymy około 3 minuty.
Imbir ścieramy na drobnej tarce i mieszamy z wywarem z ananasa. Dodajemy do mieszanki na patelni, dodajemy trochę soli i gotujemy 3 minuty.
Na koniec dodajemy pokrojone drobno chili i kawałki ananasa.
Smacznego!