marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Ananas smażony w cieście kokosowym.

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ananasy wyjąć z puszki i osączyć na sitku.Składniki na ciasto ubić trzepaczką,zanurzyć krążki w cieście i dawać na rozgrzany tłuszcz.Smażyć.

Ananas smażony w cieście kokosowym.

Składniki:

Ananas smażony w cieście kokosowym.

 

  • 12 krążków ananasowych z puszki,
  • 1 szklanka mąki,
  • 2 jajka,
  • 1 opakowanie wiórków kokosowych,
  • 1/4 wody gazowanej,
  • 1/2 mleka,
  • łyżeczka soli,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Ananas smażony w cieście kokosowym.
Do średniej miski wsypać mąkę,wbić jajka,dodać mleka,wody gazowanej,soli i ubić trzepaczką,dodać wiórków kokosowych i wy-
-mieszać całość.Ananasy osączyć na sitku,ale nie kroić na kawałki,lecz w całości maczać w cieście kokosowym i dawać na
rozgrzany olej.Smażyć na złoty kolor i podawać na ciepło.

Tagi:

jajko jajka