lenian

lenian

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Ananas w tempurze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

aromatyczny ananas na ciepło

Ananas w tempurze Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ananas w tempurze

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ananas w tempurze
Ananasa obrać, pokroić na plastry grubości 1 cm i wydrążyć rdzeń ananasa. Następnie przygotować tempurę. Do miski wsypać mąki, szczyptę soli i wlać wodę gazowaną. Wymieszać. W rondelku rozgrzać oliwę. Plastry ananasa widelcem zanurzać w tempurze a następnie smażyć w rondelku z oliwą. Gdy będzie lekko rumiany, wyjąć na ręcznik papierowy, żeby się odsączył. Po kolei postępujemy tak ze wszystkimi plastrami ananasa. W tym czasie na suchą patelnię wyciskamy sok z pomarańczy, dodajemy goździki i stawiamy na gazie. Gotujemy aby odparować połowę soku, następnie zdejmujemy z ognia. Odstawiamy na chwilę do przestudzenia. Gdy wszystkie plastry ananasa są już usmażone, do soku pomarańczowego dodajemy miód, mieszamy i polewamy tak powstałym sosem wyłożone na talerzu usmażone owoce.
Ananas w tempurze
Ananasa obrać, pokroić na plastry grubości 1 cm i wydrążyć rdzeń ananasa.
Ananas w tempurze
Plastry ananasa widelcem zanurzać w tempurze a następnie smażyć w rondelku z oliwą.
Ananas w tempurze
do soku pomarańczowego dodajemy miód, mieszamy

Tagi:

tempura