Sposób przygotowania:
Ananas w tempurze
Ananasa obrać, pokroić na plastry grubości 1 cm i wydrążyć rdzeń ananasa. Następnie przygotować tempurę. Do miski wsypać mąki, szczyptę soli i wlać wodę gazowaną. Wymieszać. W rondelku rozgrzać oliwę. Plastry ananasa widelcem zanurzać w tempurze a następnie smażyć w rondelku z oliwą. Gdy będzie lekko rumiany, wyjąć na ręcznik papierowy, żeby się odsączył. Po kolei postępujemy tak ze wszystkimi plastrami ananasa. W tym czasie na suchą patelnię wyciskamy sok z pomarańczy, dodajemy goździki i stawiamy na gazie. Gotujemy aby odparować połowę soku, następnie zdejmujemy z ognia. Odstawiamy na chwilę do przestudzenia. Gdy wszystkie plastry ananasa są już usmażone, do soku pomarańczowego dodajemy miód, mieszamy i polewamy tak powstałym sosem wyłożone na talerzu usmażone owoce.