Sposób przygotowania:
Ananasowa rozkosz
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić z cukrem, po czym dodać żółtka. Wszystko razem ubić. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko miksować do uzyskania jednolitej masy. Przełożyć do wysmarowanej formy. Piec 35 min. w temp. 180 st. C. Po ostygnięciu biszkopt przekroić na pół i nasączyć sokiem z ananasów połączonym z przegotowaną letnią wodą.
Masa: 1. Z 1,5 szkl. mleka i 2 opakowań budyniu ugotować budyń. Odstawić go do wystygnięcia. 2. Następnie rozpuścić w 1,5 szkl. wody dwie galaretki. Pozostawić do wystygnięcia. Galaretka nie może być gęsta. 3. Ukręcić masło roślinne, dodając wystudzony budyń i żółtka. Gdy masa będzie jednolita dodać wystudzoną galaretkę. Wszystko miksować do uzyskania jednolitej konsystencji i odstawić do lodówki do zastygnięcia.
Gęstą masą smarować biszkopt. Na posmarowany biszkopt układać pokrojone w kostkę ananasy. Wierzch tortu przyozdobić masą, plasterkiem ananasa i polewą.Najczęściej robię tort z dwóch placków, wtedy środkową część smaruję dżemem (najczęściej dżemem śliwkowym).
Masa: 1. Z 1,5 szkl. mleka i 2 opakowań budyniu ugotować budyń. Odstawić go do wystygnięcia. 2. Następnie rozpuścić w 1,5 szkl. wody dwie galaretki. Pozostawić do wystygnięcia. Galaretka nie może być gęsta. 3. Ukręcić masło roślinne, dodając wystudzony budyń i żółtka. Gdy masa będzie jednolita dodać wystudzoną galaretkę. Wszystko miksować do uzyskania jednolitej konsystencji i odstawić do lodówki do zastygnięcia.
Gęstą masą smarować biszkopt. Na posmarowany biszkopt układać pokrojone w kostkę ananasy. Wierzch tortu przyozdobić masą, plasterkiem ananasa i polewą.Najczęściej robię tort z dwóch placków, wtedy środkową część smaruję dżemem (najczęściej dżemem śliwkowym).