Sposób przygotowania:
Ananasowiec
biszkopt:
Całe jaja ubić z cukrem, dodając mąki i proszek lekko wymieszać drewnianą łyżką na koniec dodać wodę i ocet. Piec 180 przez 30 min.
ciasto z wiórek: 5 białek ubić ze szk cukru, dodać wiórki troszkę proszku wymieszać i upiec 180 ok 30 min.
Masa:
Budynie ugotować z sokiem z ananasa. Do utartej margaryny dodawać zimny budyń i po 1 żółtku. Pokrojone ananasy rozłożyć na upieczonym i wystudzonym biszkopcie, zalać masą budyniową i przykryć upieczonym ciastem z białek i wiórek. Smacznego!
Całe jaja ubić z cukrem, dodając mąki i proszek lekko wymieszać drewnianą łyżką na koniec dodać wodę i ocet. Piec 180 przez 30 min.
ciasto z wiórek: 5 białek ubić ze szk cukru, dodać wiórki troszkę proszku wymieszać i upiec 180 ok 30 min.
Masa:
Budynie ugotować z sokiem z ananasa. Do utartej margaryny dodawać zimny budyń i po 1 żółtku. Pokrojone ananasy rozłożyć na upieczonym i wystudzonym biszkopcie, zalać masą budyniową i przykryć upieczonym ciastem z białek i wiórek. Smacznego!