Agusia74

Agusia74

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Andrut na okrągło

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybko znika z talerzyka :)

Andrut na okrągło

Składniki:

Andrut na okrągło

 

  • Składniki
  • 1 i 1/2 szklanki wody
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 łyżki kakao
  • To wszystko zagotować i zostawić aby lekko przestygło i dodać
  • 4 paczki herbatników szkolnych
  • 3 wafle

 

  • 10 dkg wiórek kokosowych-sparzone gotującym mlekiem
  • 6-8 łyżek mleka
  • 1 kostka masła
  • 3/4 szklanki cukru pudru

 

  • Dodatkowo:
  • wiśnie,rodzynki lub galaretka

Sposób przygotowania:

Andrut na okrągło
Do przestudzonego płynu dodajemy pokruszone herbatniki, mieszamy wszystko dokładnie i smarujemy 3 wafle. Odstawiamy aby nam wafle namiękły. W tym czasie ucieramy masło z cukrem następnie dodajemy schłodzone już kokosy. Wszystko miksujemy dokładnie i wykładamy na masę z herbatnikami. Na wysmarowane wafle można położyć na kraju wiśnie, rodzynki czy galaretkę. Całość zwijamy od tej strony gdzie są położone np.wiśnie.