przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Andrut najprostszy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Klasyczna wersja wafla przekładanego masą

Andrut najprostszy

Składniki:

Andrut najprostszy

 

  • 1 kostka margaryny,
  • 1,5 szklanki cukru,
  • 0,5 szklanki mleka,
  • 2 szklanki mleka w proszku,
  • 2 łyżki kakao,
  • 1 paczka wafli (andrutów)

 

 

 

Sposób przygotowania:

Andrut najprostszy
Składniki na masę, czyli:margarynę, cukier i mleko płynne zagotowujemy. Studzimy to wszystko, po czym dodajemy mleko w proszku i kakao. Mieszamy starannie. Ciepłą masą smarujemy wafle, układamy jeden na drugim. Obciążamy (np. garnkiem z wodą) i pozostawiamy aż ostygnie. Dobrze schłodzony nie powinien się rozpadać .