gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Andruty ze śmietanką i powidłami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

bardzo fajny deser dla dzieci

Andruty ze śmietanką i powidłami

Składniki:

Andruty ze śmietanką i powidłami

 

  • 1 opakowanie wafli tortowych
  • 1 słoiczek powideł śliwkowych
  • 3 opakowania śnieżki
  • 600 ml mleka
  • 3 opakowania śmietanki fix

Sposób przygotowania:

Andruty ze śmietanką i powidłami
Mleko wlać do dużego naczynia. Następnie wsypać do niego zawartość z 3 opakowań śnieżek. Całość zacząć ubijać na najwyższych obrotach miksera. Następnie dodawać w trakcie ubijania torebki ze śmietanką fix. Gdy piana się ubije, wyłączyć mikser. Wafle tortowe smarować na przemian powidłami, odrobiną masy i przykryć kolejnym waflem i tak na zmianę do skończenia się wafli. Potem pokroić w kawałki. Polecam.