krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Andrzejkowe hamburgery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo dobre polecam wszystkim

Andrzejkowe hamburgery

Składniki:

Andrzejkowe hamburgery

 

  • 50 dkg mielonej wołowiny,
  • 12,5 dkg dobrze osączonego białego sera,
  • średnia cebula,
  • pęczek zieleniny (natki i szczypiorku),
  • słoiczek kaparów w occie,
  • słoiczek zielonych oliwek bez pestek,
  • jajko, sól,
  • pieprz, olej

Sposób przygotowania:

Andrzejkowe hamburgery
Cebulę posiekać. Mięso wymieszać z jajkiem, solą i pieprzem, posiekaną zieleniną i cebulą, odstawić na 20 min. Oliwki i kapary osączyć i posiekać. Połączyć je z serem i rozetrzeć na masę. Masę i mięso podzielić na cztery równe części. Z mięsa uformować kule, spłaszczyć, zrobić zagłębienia i wypełnić masą serową, po czym dokładnie zalepić mięsem. Tak przygotowane hamburgery smażyć na mocno rozgrzanym oleju przez 3-4 min z każdej strony.