Sposób przygotowania:
Anielskie roladki
Ciasto:
Wszystkie składniki na ciasto mąkę, cukier, jajka, sól oraz mleko kokosowe umieścić w wysokiej misce. Miksować na wysokich obrotach prze 5 minut. Gotową masę najlepiej przelać do teflonowej formy, lub wyłożyć papierem do pieczenia, tak aby po upieczenia łatwo wyciągnąć ciasto z formy. W rozgrzanym do 180 C piekarniku ciasto pieczemy przez 10 minut. Kiedy wystygnie wyciągamy z formy.
Masa:
Ze śmietany kremówki i cukru pudru robimy bitą śmietanę. Podczas ubijania dosypujemy wiórki kokosowe. Kiedy śmietana ubije się na gęstą smarujemy nią dokładnie wcześniej upieczone ciasto. Następnie ciasno zwijamy je w roladę i wkładamy na noc do lodówki.
Schłodzoną roladę kroimy w ok. 3 centymetrowe plastry (tak aby każdy mógł utrzymać się pionowo).
W garnku gotujemy wodę, wkładamy miskę, w której na parze roztapiamy białą czekoladę. Roztopioną zdejmujemy z pary i odczekujemy chwilę, aby nie była zbyt ciepła. Talerz lub inną podstawkę wykładamy folią aluminiową. W białej czekoladzie delikatnie zanurzamy całe plasterki naszej rolady. Następnie delikatnie wyciągamy je i układamy pionowo na folię aluminiową, posypujemy płatkami migdałowymi i szybko wkładamy na 4-5 godzin do lodówki.
Wszystkie składniki na ciasto mąkę, cukier, jajka, sól oraz mleko kokosowe umieścić w wysokiej misce. Miksować na wysokich obrotach prze 5 minut. Gotową masę najlepiej przelać do teflonowej formy, lub wyłożyć papierem do pieczenia, tak aby po upieczenia łatwo wyciągnąć ciasto z formy. W rozgrzanym do 180 C piekarniku ciasto pieczemy przez 10 minut. Kiedy wystygnie wyciągamy z formy.
Masa:
Ze śmietany kremówki i cukru pudru robimy bitą śmietanę. Podczas ubijania dosypujemy wiórki kokosowe. Kiedy śmietana ubije się na gęstą smarujemy nią dokładnie wcześniej upieczone ciasto. Następnie ciasno zwijamy je w roladę i wkładamy na noc do lodówki.
Schłodzoną roladę kroimy w ok. 3 centymetrowe plastry (tak aby każdy mógł utrzymać się pionowo).
W garnku gotujemy wodę, wkładamy miskę, w której na parze roztapiamy białą czekoladę. Roztopioną zdejmujemy z pary i odczekujemy chwilę, aby nie była zbyt ciepła. Talerz lub inną podstawkę wykładamy folią aluminiową. W białej czekoladzie delikatnie zanurzamy całe plasterki naszej rolady. Następnie delikatnie wyciągamy je i układamy pionowo na folię aluminiową, posypujemy płatkami migdałowymi i szybko wkładamy na 4-5 godzin do lodówki.