szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

arbuz wieloowocowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

deser z arbuza i innych owoców podany z sosem czekoladowym i bitą śmietaną

arbuz wieloowocowy

Składniki:

arbuz wieloowocowy

 

Sposób przygotowania:

arbuz wieloowocowy
Arbuza umyć i osuszyć, przekroić na pół i wydrążyć miąższ, miąższ pokroić na kawałki. Śliwki i nektarynki umyć, oczyścić z pestek i pokroić na kawałki. Banany obrac i pokroić na plasterki. Winogrona opłukać i osuszyć. Truskawki oczyścić z szypułe, umyć i pokroić na plasterki. Wszystkie owoce ułożyć w wydrążonych arbuzac. Całośc polać sosem czekoladowym i udekorować bitą śmietaną.