Sposób przygotowania:
Arbuzowa piankaETAP 1:
2 galaretki rozpuścić w 1 szklance wody i przestudzić, ok 25 dag arbuza zmiksować po odmierzeniu powinna wyjść 1 szklanka arbuzowego musu, śmietanę ubić na sztywno i do ubitej dodać arbuzowy mus i po wymieszaniu połączyć z galaretką. Przygotowaną piankę wstawić do lodówki, aby lekko zgęstniała.
ETAP 2:
Dno małej tortownicy wyłożyć folią aluminiową i na dnie ułożyć spód z biszkoptów, następnie wylać gęstniejącą piankę i wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Pozostałego arbuza pokroić w dość sporą kostkę przy okazji usuwając z nich nadmiar pestek, kiedy pianka zastygnie na jej wierzchu ułożyć kostki arbuza i zalać gęstniejącą trzecią galaretką przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu, ponownie wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.