Sposób przygotowania:
Arbuzowe śniadanko
Ogórek ( umyty) ponacinać ozdobnie i pokroić w plasterki grubości ok. 0,5 cm .
Z arbuza za pomocą łyżeczki do drążenia melonów wyciąć tyle kulek ile mamy plastrów ogórka.
Ser utrzeć na gładką masę doprawiając solą , szczyptą sumaku i pieprzu.
Na każdy plasterek ogórka kładziemy pół łyżeczki sera .
Na serze układamy kulkę arbuza ( lekko ją wciskając w ser by nie spadała).
Arbuz oprószyć lekko sumakiem.
Udekorować listkami tymianku i natką pietruszki.
Z arbuza za pomocą łyżeczki do drążenia melonów wyciąć tyle kulek ile mamy plastrów ogórka.
Ser utrzeć na gładką masę doprawiając solą , szczyptą sumaku i pieprzu.
Na każdy plasterek ogórka kładziemy pół łyżeczki sera .
Na serze układamy kulkę arbuza ( lekko ją wciskając w ser by nie spadała).
Arbuz oprószyć lekko sumakiem.
Udekorować listkami tymianku i natką pietruszki.
marietta