KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Argentyńska wołowina.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wyborny kawał mięsa, poczyj delikatny smak ARGENTYNYYYY...

Argentyńska wołowina. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Argentyńska wołowina.

 

  • ładny kilogramowy kawał argentyńskiej polędwicy wołowej,
  • sól, pieprz do smaku,
  • dobra oliwa,
  • zielenina do dekoracji,

Sposób przygotowania:

Argentyńska wołowina.
Duży kawałek mięsa myjemy a następnie osuszamy, nacieramy pieprzem i obsmażamy na dużej patelni z każdej strony, robimy to bardzo dokładnie tak aby smak mięsa zamknoł się w środku. Do dużego naczynia wkładamy obsmażone mięso i dość obficie skrapiamy oliwą szczelnie zakrywamy folią aluminiową, pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Talerz dekorujemy zieleniną, gotową polędwicę wyciągamy, odstawiamy i czekamy 10-15 minut tak aby mięso odpoczeło, następnie kroimy na centymetrowe plasterki, układamy na zieleninie, skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. SMACZNEGO.
Argentyńska wołowina.
Etap 1