Sposób przygotowania:
Wołowina z warzywami po azjatycku
🔘 Ja użyłem cienkie płaty wołowe na rolady, które należy pokroić w poprzek włókien w cienkie 2 cm. szerokie, krótkie paski. W woku lub na dużej żeliwnej głębokiej patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso, cały czas mieszając. Mięso ciągle polewać gorącym olejem i smażyć, aż będzie prawie miękkie.
🔘 Do prawie miękkiego mięsa dodać cebulę, brokuły, papryki, pieczarki i kapustę pekińską. Warzywa z mięsem dusić przez około 20 minut. Pod koniec duszenia można przykryć pokrywą, aby wszystko było szybko miękkie i soczyste.
🔘 Następnie łyżką cedzakową wyjąć z patelni mięso z warzywami i odsączyć na sicie. Olej wylać z wyjątkiem kilku łyżek, w nich mieszając krótko podsmażyć imbir i czosnek i wlać sambal oelek. Teraz z powrotem włożyć warzywa z mięsem, wlać sos sojowy i wymieszać.
🔘 Do prawie miękkiego mięsa dodać cebulę, brokuły, papryki, pieczarki i kapustę pekińską. Warzywa z mięsem dusić przez około 20 minut. Pod koniec duszenia można przykryć pokrywą, aby wszystko było szybko miękkie i soczyste.
🔘 Następnie łyżką cedzakową wyjąć z patelni mięso z warzywami i odsączyć na sicie. Olej wylać z wyjątkiem kilku łyżek, w nich mieszając krótko podsmażyć imbir i czosnek i wlać sambal oelek. Teraz z powrotem włożyć warzywa z mięsem, wlać sos sojowy i wymieszać.