Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Aromatyczna zupa pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

zupa jest "produktem ubocznym" sałatki pieczarkowej, zrobiłam ją na bazie wywaru z ugotowanych grzybów

Aromatyczna zupa pieczarkowa

Składniki:

Aromatyczna zupa pieczarkowa

 

  • wywar z 1 kg ugotowanych pieczarek (około 1,5 l),
  • 3-4 łyżki ugotowanych pieczarek pokrojonych w kostkę,
  • 4 suszone grzybki,
  • 3 łyżki śmietany,
  • 1/4 białej części pora,
  • 1 łyżka masła,
  • sól,pieprz, czosnek w płatkach,
  • makaron kokardki.

Sposób przygotowania:

Aromatyczna zupa pieczarkowa
Pora kroimy w ćwierć plasterki, płuczemy i podduszamy na maśle. Wywar wraz z pieczarkami podgrzewamy, wrzucamy do niego kilka suszonych grzybków, aby zupa była bardziej aromatyczna. dodajemy pora, a gdy zupa się zagotuje wlewamy zahartowaną śmietanę i gotujemy jeszcze chwilę. Podajemy z makaronem.

Tagi:

makaron