Sposób przygotowania:
Aromatyczne grillowane ziemniaczki
Ziemniaki bardzo dokładnie myjemy i gotujemy na miękko w mikrofalówce. Ostudzone ziemniaki kroimy w plastry o grubości 3-4 cm. Wierzch posypujemy przyprawami. Na każdym ziemniaku kładziemy listek bazylii. Mozzarellę kroimy w plastry i układamy na ziemniakach. Tak przygotowane kartofelki kładziemy na ruszt i pieczemy aż ser się ładnie roztopi. Podawać na ciepło, smacznego:-)
Justine27
darmiona
ja się nimi zajadam:-)czasem tez dodaje pomidora i rozmaryn
Klaud922
Można ziemniaki podgotować w garnku? Czy konieczna jest mikrofalówka?
darmiona
[/quote]
w garnku nawet lepiej, mikrofalówka tylko oszczędza czas. Warto dobrze je przyprawić, można użyć przyprawy do ziemniaków. Fajnie też dodać plasterek pomidora:-)U mnie zawsze robią furorę!!
Klaud922
A masz jakieś sprawdzone sposoby, żeby skórka ziemniaka nie była taka twarda po grillowaniu?
darmiona
A masz jakieś sprawdzone sposoby, żeby skórka ziemniaka nie była taka twarda po grillowaniu? [/quote]
generalnie twarda nie jest, to chyba zależy od gatunku, sama nie wiem. Niektórzy zdejmują skórkę, ja np. lubię ją zjeść (po uprzednim wyszorowaniu ziemniaków i ugotowaniu). Z doświadczenia wiem, że lepsze wychodzą młode ziemniaczki, wtedy skórka na pewno nie będzie twarda