Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2736]

Aromatyczne kolorowe winogrona

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Wspaniały dodatek do śledzi, obiadu i sałatek.

Aromatyczne kolorowe winogrona Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Aromatyczne kolorowe winogrona

 

 

 

Sposób przygotowania:

Aromatyczne kolorowe winogrona
Umyte, osuszone winogrona ułożyć w słoikach. Pomarańczę sparzyć wrzątkiem, cienko obrać ze skórki, skórkę pokroić, połowę wsypać do słoiczków z owocami. Wodę, ocet, cukier, sól zagotować, dodać pozostałą skórkę i gotować około 10-12 minut. Wsypać cynamon, cukier z wanilią, wymieszać. Gorącym syropem zalać owoce, zamknąć. Włożyć do garnka wyłożonego ściereczką, wlać ciepłą wodę do 2/3 wysokości słoiczków. Pasteryzować około 15 minut. Przechowywać w chłodnym miejscu.
Aromatyczne kolorowe winogrona
Winogrona umyć osuszyć a skórkę z pomarańcza pokroić
Aromatyczne kolorowe winogrona
Winogrona ułożyć w słoikach dodać połowę skórki
Aromatyczne kolorowe winogrona
Przygotować zalewę z cukru wody soli octu cukru wanilią i cynamonu
Aromatyczne kolorowe winogrona
Gorącym syropem zalać owoce w słoikach i zamknąć

Tagi:

winogrona