paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

aromatyczny schab

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smak tego schabu na długo pozostanie w pamięci gości

aromatyczny schab

Składniki:

aromatyczny schab

 

  • 1,5 kg schabu bez kości
  • 10 dag cukru
  • 2 pomarańcze
  • 1/2 szk łagodnej musztardy
  • 1 łyżeczka przyprawy korzennej
  • sól

Sposób przygotowania:

aromatyczny schab
Z pomarańczy wyciskamy sok. Mieszamy go bardzo dokładnie z przyprawą korzenną. Mięso płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Następnie oprószamy je solą i wkładamy do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem. Tak przygotowane mięso polewamy 5 łyżkami sosu z soku i wstawiamy do piekarnika na godzinę do 200C. Co około 15 minut polewamy mięso porcją sosu z soku pomarańczy. W tym czasie musztardę łączymy z cukrem na jednolitą masę. Gdy mięso jest już gotowe studzimy je i smarujemy masą musztardowa.