marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Aromatyczny schab.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Schab opłukać,osuszyć.Nasypać do dużej szklanej miski przypraw i ziół,a potem obtoczyć mięso.Wstawić na 24 h do lodówki.Obsmażyć.Piec 1 godz

Aromatyczny schab.

Składniki:

Aromatyczny schab.

 

 

Sposób przygotowania:

Aromatyczny schab.
Mięso opłukać w bieżącej wodzie,osuszyć na sitku.Świeże lub obsuszone zioła posiekać i wsypać wraz przyprawami do szklanej misy,a potem obtoczyć w nich schab i wstawić na 24 godziny do lodówki z przykryciem.Na drugi dzień rozgrzać piekarnik do 200 st.C,a mięso obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron z 3-4 min.w brytfance,a następnie przenieść brytfankę do piekarnika i nastawić na godzinę pieczenia.Na 5-10 min.zdjąć pokrywkę i jeszcze podpiec na rumiano pieczeń.Po upływie godziny wyłączyć piekarnik i odwietrzyć go,a brytfankę ze schabem wyjąć i pokroić schab na plastry.Podawać na drugie danie z kus-kus i sałatą z jogurtem naturalnym.