Sposób przygotowania:
Aromatyczny smalec z mięsem
Umytą i osuszoną słoninę pokroić w kostkę. Przełożyć do rondelka. Topić na bardzo wolnym ogniu pod przykryciem. Kiedy smalec się wytopi, a skwarki zaczną się delikatnie rumienić dodać zmielone mięso. Po kilku minutach dodać pokrojony w kostkę boczek.
Smażyć razem przez jakiś czas ciągle mieszając. Pod koniec smażenia dodać drobno pokrojoną cebulkę i posiekany czosnek. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i smażyć, aż wszystko ładnie się zarumieni. Smalec ostudzić i pozostawić do zastygnięcia.
Smalec świetnie smakuje na świeżutki pieczywie podany z dodatkiem ogórka małosolnego.
Smażyć razem przez jakiś czas ciągle mieszając. Pod koniec smażenia dodać drobno pokrojoną cebulkę i posiekany czosnek. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i smażyć, aż wszystko ładnie się zarumieni. Smalec ostudzić i pozostawić do zastygnięcia.
Smalec świetnie smakuje na świeżutki pieczywie podany z dodatkiem ogórka małosolnego.