przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Ascetyczna surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Łatwa, ale aromatyczna surówka z kapusty pekińskiej.

Ascetyczna surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Ascetyczna surówka z kapusty pekińskiej

 

  • 1 kapusta pekińska
  • na sos:
  • 5 łyżek oliwy
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2-3 ząbki czosnku.

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ascetyczna surówka z kapusty pekińskiej
Najpierw polecam zrobić sos - ponieważ warto by po przygotowaniu "odstał" swoje w lodówce, by smaki się wymieszały i nabrały mocy.
Do słoiczka wlewamy oliwę, ocet winny, dodajemy sól, zioła prowansalskie, oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Zakręcamy słoiczek i energicznie wstrząsamy, aby wymieszać składniki. Chowamy na 30 minut do lodówki. W tym czasie myjemy kapustę i kroimy ją na drobne paski. Przed podaniem polewamy ją gotowym sosem. Smacznego!