Sposób przygotowania:
Ascetyczna surówka z kapusty pekińskiej
Najpierw polecam zrobić sos - ponieważ warto by po przygotowaniu "odstał" swoje w lodówce, by smaki się wymieszały i nabrały mocy.
Do słoiczka wlewamy oliwę, ocet winny, dodajemy sól, zioła prowansalskie, oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Zakręcamy słoiczek i energicznie wstrząsamy, aby wymieszać składniki. Chowamy na 30 minut do lodówki. W tym czasie myjemy kapustę i kroimy ją na drobne paski. Przed podaniem polewamy ją gotowym sosem. Smacznego!
Do słoiczka wlewamy oliwę, ocet winny, dodajemy sól, zioła prowansalskie, oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Zakręcamy słoiczek i energicznie wstrząsamy, aby wymieszać składniki. Chowamy na 30 minut do lodówki. W tym czasie myjemy kapustę i kroimy ją na drobne paski. Przed podaniem polewamy ją gotowym sosem. Smacznego!