Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Awokado z krewetkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

świetna prosta luksusowa sałatka

Awokado z krewetkami

Składniki:

Awokado z krewetkami

 

  • 10 dag twarożku ziołowego
  • 6 łyżek kwaśnej śmietany
  • 16 krewetek olbrzymich(jak nie masz użyj tych co dostaniesz)
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • szczypta soli
  • spora szczypta sproszkowanego czosnku
  • trochę melisy lub koperku do udekorowania

Sposób przygotowania:

Awokado z krewetkami
twarożek utrzeć ze śmietanką i ułożyć na 4 talerzach oddzielić mięso krewetek od skorupek usunąć jelita krewetki opłukać zimną wodą i osuszyć ściereczką zdjąć skórkę z awokado przekroić wzdłuż usunąć pestki pokroić w cienkie plasterki ułożyć dekoracyjnie razem z krewetkami na talerzu obok twarożku pokropić sokiem cytrynowym posolić i posypać sproszkowanym czosnkiem udekorować koperkiem lub melisą sałatkę podajemy natychmiast ponieważ pokropione sokiem awokado szybko tracą ładny wygląd