Sposób przygotowania:
Pierogi z kaszą gryczaną 3
Kaszę gotujemy w soli albo dodajemy kostkę rosołowa dogotowania dodajemy też 1 cebulę pokrojoną w kostkę ,por pokrojony i czosnek.Boczek kroimy w kostkę smazymy dodajemy 1 pokrojoną cebule dusimy studzimy.Do ugotowanej i odsączonej kaszy z warzywami dodajemy ,boczek ,biały ser,jajko,pieprz,mieszamy Jezeli trzeba to jeszcze doprawiamy solą.Mieszamy mąkę ,wodę zółtko,sol,i olej wyrabiamy ciasto.Które odstawiamy na 20 minut pod przykrycie zeby odpoczęło.Albo robimy ciasto na pierogi według swojego przepisu. Ciasto wałkujemy wycinamy krążki szklanką dajemy farsz i sklejamy.Gotowe pierogi wrzucamy do gotujacej się wodyi czekamy az wypłyną.Pierogi polewamy roztopionym masłem.POLECAM !!!
gusia1000