Sposób przygotowania:
Azjatycka zupa w polskim stylu
Warzywa umyć, osuszyć i te które należy sprawić zrobić to. Pekinkę pokroić w cienkie piórka i przełożyć do garnka. Dodać paprykę pokrojona w paseczki o długości około 1,5 cm. Marchewkę pokroić w cieniutkie plasterki. Dodać do garnka. Pieczarki pokroić w pasterki i razem z ząbkiem czosnku ( zetrzeć go na małych oczkach) włożyć do garnka.Pędy bambusa odsączyć z zalewy i drobno pokroić. Warzywa zalać litrem wody i postawić na ogień. Zagotować i gotować do momentu aż warzywa będą na wpół miękkie. Następnie dodać fasolkę szparagową i gotować zupę do miękkości warzyw. Zdjąć z ognia, doprawić solą, imbirem i sosem sojowym. Przed podaniem posypać natką. Smacznego! * porcja na dwa dni dla jednej osoby