Sposób przygotowania:
Baba śmietanowo-budyniowaETAP 1:
Wszystkie składniki do przygotowania babki powinny być o temperaturze pokojowej. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukry, ubijamy do uzyskania jasnej puszystej masy.
ETAP 2:
Mąkę mieszamy z proszkiem oraz sypkimi budyniami, dodajemy stopniowo do masy jajecznej na przemian wlewając śmietankę i ekstrakt waniliowy, miksujemy na wolnych obrotach aby piana nie opadła.
ETAP 3:
Tak przygotowane ciasto wlewamy do natłuszczonej formy na babkę o pojemności 2,3 litra.
Pieczemy 50-60 minut w temp 170*c. Studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika, wyjmujemy z formy dopiero gdy ostygnie.
zimną dekorujemy czekoladowym lukrem, posypujemy posypką.
Słodkich wypieków!
Justi2401
2milutka
Dziękuję !
zbysiowa
BozenaMatuszczyk