Sposób przygotowania:
Sernik gotowany
W garnku rozpuszczamy masło dodajemy cukier i mieszamy. Następnie dodajemy mielony twaróg, kiedy lekko się podgrzeje wbijamy jajka i energicznie mieszamy. Budyń mieszamy z mąką ziemniaczaną w mleku,
wlewamy do gorącego sernika i energicznie mieszamy aż masa serowa zgęstnieje. Małą foremkę wykładamy folią spożywczą i na dno blaszki
wykładamy herbatniki wylewamy połowę masy serowej, układamy kolejną warstwę herbatników i wylewamy resztę masy serowej, układamy na wierzchu herbatniki.
Schładzamy w lodówce najlepiej przez całą noc.
wlewamy do gorącego sernika i energicznie mieszamy aż masa serowa zgęstnieje. Małą foremkę wykładamy folią spożywczą i na dno blaszki
wykładamy herbatniki wylewamy połowę masy serowej, układamy kolejną warstwę herbatników i wylewamy resztę masy serowej, układamy na wierzchu herbatniki.
Schładzamy w lodówce najlepiej przez całą noc.