Sposób przygotowania:
babciny chłodnik
1 Musztardę starannie mieszamy z jogurtem, po czym przyprawiamy do smaku solą i pieprzem
2 Dodajemy umyty i pokrojony w kostkę ogórek (możemy go obrać ze skórki), pokrojoną w paski wędlinę i drobno posiekaną cebulę. Mieszmy i chłodzimy
3 Czosnek siekamy, wykładamy na talerze. Zimny chłodnik rozlewamy do talerzy i posypujemy posiekaną zieleniną. Podajemy z dobrze upieczonymi tostami
2 Dodajemy umyty i pokrojony w kostkę ogórek (możemy go obrać ze skórki), pokrojoną w paski wędlinę i drobno posiekaną cebulę. Mieszmy i chłodzimy
3 Czosnek siekamy, wykładamy na talerze. Zimny chłodnik rozlewamy do talerzy i posypujemy posiekaną zieleniną. Podajemy z dobrze upieczonymi tostami