Sposób przygotowania:
Babeczka z budyniem i owocami
Mąkę pszenną, masło, żółtka i cukier ugnieść tak by tworzyły ścisłe ciasto. Włożyć na ok 15 minut do lodówki. Po wyjęciu z lodówki rozwałkować i wylepić nim wcześniej wysmarowane masłem foremki. Piec przez 15 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniki. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić. W tym czasie należy przygotować budyń, do którego dajemy mniej mleka niż jest podane zazwyczaj w przepisie, aby konsystencja była gęstsza. Gotujemy 1 szklankę mleka, a w drugiej mieszamy proszek, Na gotujące się mleko wlewamy budyń i ciągle mieszając gotujemy jeszcze ok minutę. Wystudzony budyń nakładamy do babeczek (po ok 1 łyżce do każdej babeczki). Dekorujemy owocami np. brzoskwiniami, truskawkami, kiwi i innymi jadalnym ozdobami. Smacznego!