Sposób przygotowania:
Muffinki z bananem i czekoladą
W misce mieszamy mleko z mleczkiem kokosowym, roztopione i ostudzone masło, jogurt naturalny i roztrzepane jajko. W drugiej misce łączymy cukier, mąkę, mielone orzechy laskowe, sodę i proszek. Wlewamy mokre składniki do miski z suchymi i całość niezbyt dokładnie mieszamy- powinny pozostać grudki. Wkładamy papierowe papilotki w każde wgłębienie w formie do pieczenia muffinek. Każde wgłębienie wypełniamy ciastem do 2/3 wysokości i wciskamy po plasterku banana i cząstkę gorzkiej czekolady- ale nie do końca, i banan i czekolada mają wystawać (powinny być wciśnięte gdzieś do połowy wysokości) Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Blaszkę wstawiamy do piekarnika i pieczemy babeczki przez 20 minut. Przepis na 12 babeczek
kołczu
Tit
Sierra Papa
Weronka
gosia.r
margolata
Krakowianka
evita0007