Sposób przygotowania:
babeczki cioci Tusi
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Rozwałkować dosyć cienko i przy pomocy wałka nanieść na ułożone w prostokąt i wysmarowane tłuszczem foremki do babeczek .Przejechać wałkiem dosyć energicznie, żeby ciasto odcięło się od krawędzi foremek .Póżniej, palcami wnieść ciasto w głąb foremek.
Włożyć do pieca nagrzanego do 190 do 200 stopni i piec do lekkiego zarumienienia.
Masa
Jaja z cukrem ubić na parze na gęstą masę. Ostudzić.
Masło ubijać i powoli dodawać masę jajeczną.
Tak gotową masę dzielę na pól - do jednej części daję rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę, zaś do drugiej sok z cytryny.
Napełniam babeczki masą. Czekoladowe można ozdobić wiśnią z konfitury, cytrynowe rodzynkami
Włożyć do pieca nagrzanego do 190 do 200 stopni i piec do lekkiego zarumienienia.
Masa
Jaja z cukrem ubić na parze na gęstą masę. Ostudzić.
Masło ubijać i powoli dodawać masę jajeczną.
Tak gotową masę dzielę na pól - do jednej części daję rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę, zaś do drugiej sok z cytryny.
Napełniam babeczki masą. Czekoladowe można ozdobić wiśnią z konfitury, cytrynowe rodzynkami