Sposób przygotowania:
Babeczki czarno - białe
W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i cukier waniliowy.
W drugiej misce wymieszać jajka, mleko i olej.
Następnie łączymy składniki z obu misek. Miksujemy aby powstała gładka masa .
Ciasto podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao i wymieszać.Do foremek ja używam silikonowych nakładać po łyżeczce na przemian jasne z ciemnym .
Piec w nagrzanym piekarniku około 15-20 min. w temperaturze 180 C. Po upieczeniu i wystudzeniu nakładamy polewę czekoladową i posypujemy kolorowymi cukiereczkami ,
W drugiej misce wymieszać jajka, mleko i olej.
Następnie łączymy składniki z obu misek. Miksujemy aby powstała gładka masa .
Ciasto podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao i wymieszać.Do foremek ja używam silikonowych nakładać po łyżeczce na przemian jasne z ciemnym .
Piec w nagrzanym piekarniku około 15-20 min. w temperaturze 180 C. Po upieczeniu i wystudzeniu nakładamy polewę czekoladową i posypujemy kolorowymi cukiereczkami ,
msewka