dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Babeczki czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczny poczęstunek dla niespodziewanych gości.

Babeczki czekoladowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babeczki czekoladowe

 

  • 3 jajka
  • 1/2 szkl oleju
  • 120 ml jogurtu naturalnego
  • kilka kropli aromatu pomarańczowego
  • 2 szkl mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl cukru
  • 2 łyż kakao
  • szczypta soli
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • kropelki czekoladowe

Sposób przygotowania:

Babeczki czekoladowe
Jajka dokładnie myjemy, wbijamy do miski. Do jajek dodajemy jogurt, olej i aromat. Dokładnie mieszamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli, cukrem i kakao. Mokre składniki mieszamy z suchymi. Dodajemy pokrojoną w małe kawałki czekoladę (można zetrzeć na tarce) i dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy do foremek i posypujemy kropelkami czekoladowymi. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 25 minut. Smacznego.
Babeczki czekoladowe
Jajka mieszamy z jogurtem, olejem i aromatem.
Babeczki czekoladowe
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą, cukrem i kakao.
Babeczki czekoladowe
Ciasto wlewamy do foremek i posypujemy kropelkami z czekolady.