gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1316]

Babeczki czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowane babeczki polecam do popołudniowej kawki. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu, a do tego bardzo smaczne.

Babeczki czekoladowe

Składniki:

Babeczki czekoladowe

 

  • 250 gram mąki
  • 100 gram cukru
  • 200 gram czekolady mlecznej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 ml oleju
  • 2 łyżki kakao
  • 250 ml mleka

Sposób przygotowania:

Babeczki czekoladowe

ETAP 1:

Babeczki czekoladowe
Czekoladę mielimy w rozdrabniaczu na drobno.

Czekoladę przekładamy do rozdrabniacza i mielimy na drobno.

ETAP 2:

Babeczki czekoladowe
Wszystkie suhe składniki przekładamy do miski i mieszamy.

Do miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao i zmieloną czekoladę. Mieszamy.

ETAP 3:

Babeczki czekoladowe
Do suchych składników wlewamy mleko miksując.

Miksując wlewamy mleko.

ETAP 4:

Babeczki czekoladowe
Następnie miksując wlewamy oliwę. MIksujemy przez chwilę.

A następnie wlewamy oliwę. Całość miksujemy przez chwilę, aż składniki połączą się.

ETAP 5:

Babeczki czekoladowe
Ciasto nakładamy do foremek. Pieczemy ok. 20 minut.

Blachę na babeczki wykładamy papilotkami. Foremki napełniamy ciastem do ok. 1/2 wysokości. Pieczemy w temp. 180 stopni z termoobiegiem ok. 20 minut.