Sposób przygotowania:
Ciasto "Truskawkowe niebo"Krok 1:
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Wsypujemy mąkę z proszkiem i na koniec wlewamy ocet. Dokładnie mieszamy.
Wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach.
Upieczony biszkopt studzimy i przekrawamy ciasto, dzieląc je na dwa placki.
Krok 2:
Truskawki rozmrażamy na sicie aby pozbyć się nadmiaru soku. Owoce dokładnie blendujemy na gładki mus.
Galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku. Studzimy.
Do truskawek dodajemy serek i tężejącą galaretkę. Dokładnie mieszamy.
Możemy dosłodzić do smaku. Masę schładzamy aby zaczęła się lekko ścinać.
Krok 3:
Biszkopt smarujemy masą truskawkową. Przykrywamy drugim biszkoptem, lekko dociskając.
Wierzch ciasta możemy oblać polewą czekoladową, tworząc esy floresy.
Ciasto schładzamy w lodówce.
Smacznego.