Babeczki deserowe z orzechami Kaja35

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na szybkie babeczki deserowe

Babeczki deserowe z orzechami Kaja35

Składniki:

Babeczki deserowe z orzechami Kaja35

 

  • Jajka 3 sztuki
  • Mąka tortowa 1/2 szklanki
  • Mąka ziemniaczana 1 płaska łyżka
  • Cukier puder 1/2 szklanki
  • Proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
  • Orzechy włoskie zmielone 3 łyżki
  • Polewa czekoladowa wg. uznania
  • Foremki do babeczek

Sposób przygotowania:

Babeczki deserowe z orzechami Kaja35
Z jajek od dzieliłam żółtka od białek, następnie białka ubiłam na sztywną pianę wsypując delikatnie cukier puder. Oby dwa rodzaje mąki dokładnie połączyłam razem z dodatkiem proszku do pieczenia. Które wymieszałam z sztywną pianą. Na koniec dodałam żółtka i ponownie delikatnie wymieszałam. Przygotowane ciasto przelałam do foremek, ułożyłam na większą blachę, wstawiłam do piekarnika i piekłam około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe babeczki ostudziłam do polewy dodałam zmielone orzechy włoskie, wymieszałam i polałam gotową polewą każdą babeczkę wg. uznania.