wroneczka

wroneczka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Babeczki jogurtowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne, puszyste babeczki , które ucieszą niejednego łasucha. Szybkie do przyrządzenia, idealne dla niespodziewanych gości

Babeczki jogurtowe

Składniki:

Babeczki jogurtowe

 

  • kubeczek jogurtu naturalnego
  • 3/4 szkl cukru
  • cukier waniliowy
  • 3 szkl mąki
  • 3 jajka
  • szklanka oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • lukier i ulubione dodatki

 

Sposób przygotowania:

Babeczki jogurtowe
Do miski wsypać makę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wymieszać. Wbic jajka, wlać jogurt, olej, i dokładnie zmiksować na gładkie ciasto. Foremki napełnić ciastem do 3/4 wysokości i piec w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach przez 20 minut. Po upieczeniu ostudzić , polać lukrem i ozdobić ulubionymi dodatkami ( owoce, posypka, wiórki kokosowe, pokrojona czekolada)

Tagi:

jajko jajka