aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Babeczki kajmakowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

pyszne i bardzo szybki przepis na zrobienie babaeczek o smau kajmakowym. Wystarczy zmieszac mase kajmakowa z ubita kremowka i napelnic nimi babaczki.

Babeczki kajmakowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki kajmakowe

 

  • 1 puszka masy krówkowej o smaku advocatu,
  • 250 ml kremówki,
  • 3 łyżeczki żelatyny,
  • 30 kruchych babeczek,
  • słupki migdałów.

Sposób przygotowania:

Babeczki kajmakowe
Ubijamy na sztywno schłodzoną kremówkę. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wrzątku, tak by całkowicie się rozpuściła. Dodajemy do kremówki i dokładnie mieszamy. Ubitą śmietanę przekładamy do masy kajmakowej i mieszamy mikserem. Następnie wkładamy do lodówki na 30 minut do schłodzenie i lekkiego stężenia. Taką masą napełniamy kruche babeczki. Dekorujemy słupkami migdałów. Ponownie wkładamy babeczki do lodówki, by masa kajmakowa całkowicie stężała.
Babeczki kajmakowe
ubijamy na sztywno kremowke i dodajemy do masy kajmakowej
Babeczki kajmakowe
mieszamy mikserem i schladzamy w lodowce
Babeczki kajmakowe
taka masa napelniamy kruche babeczkii
Babeczki kajmakowe
i dekorujemy słupkami migdałów, polecamm

Tagi:

babeczki