Sposób przygotowania:
Kruche babeczki
Wykonanie: Mąkę przesiać do miski,dodać schłodzone masło i posiekać nożem.Następnie dodać resztę składników i szybko zagnieść.Z powstałego ciasta uformować kulę,zawinać w folię aluminiową i wstawić na godzinę do lodówki. Stolnicę lekko posypać maką,rozwałkować na niej placek o grubości 3-4mm.Wycinać kółka większe niż średnica foremek.Ciastem wyłożyć foremki wcześniej wysmarowane tłuszczem.Piec 10-15 minut w piekarniku rozgarzanym do 180-200 C.Upieczone babeczki pozostawić we foremkach do wystygnięcia.Przestudzone ostrożnie wyjąć z foremek.Gotowe babeczki wypełniać najlepiej następnego dnia. Wypełnienie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej bądz mikrofali.Płynną czekoladą wysmarować wewnątrz wszystkie babeczki i poczekać,aż zastygnie(babeczka ma fajną izolację,wypełniona nadzieniem nie namoknie,więc może być przechowywana w lodówce nawet do 2dni).Cukier puder,cukier waniliowy i śmietan-fix wymieszać i dodać do ubijanej śmietany.Babeczki napełniać orzechami,masą krówkową,ubitą śmietaną i posypać startą czekoladą. Smacznego:)
Pyza
misia53
msewka
Kamcia84
PaniAnia
booboo
Saja
aga2993
Alexisa
marietta
PannaLiliana
Tit