Sposób przygotowania:
Babeczki kakaowe z budyniem
Budyń: do garnka wlewamy 1 szkl mleka, 2 łyżki cukru i zagotowujemy. Do szklanki wlewamy resztę mleka do budyniu i rozprowadzamy w nim proszek budyniowy.
Do gotującego się słodkiego mleka wlewamy rozrobiony budyń i gotujemy przez chwilę aż będzie gęsty. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia.
Mieszamy a następnie wlewamy olej, mleko i dodajemy jajko. Dokładnie mieszamy (ciasto będzie bardzo gęste). Blaszkę na babeczki wykładamy foremkami.
Do każdej foremki wkładamy po 1 łyżce ciasta, lekko rozprowadzamy i na to wkładamy po 1 łyżce zimnego budyniu.
Budyń przykrywamy pozostałym ciastem - po 1 łyżce. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Do gotującego się słodkiego mleka wlewamy rozrobiony budyń i gotujemy przez chwilę aż będzie gęsty. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia.
Mieszamy a następnie wlewamy olej, mleko i dodajemy jajko. Dokładnie mieszamy (ciasto będzie bardzo gęste). Blaszkę na babeczki wykładamy foremkami.
Do każdej foremki wkładamy po 1 łyżce ciasta, lekko rozprowadzamy i na to wkładamy po 1 łyżce zimnego budyniu.
Budyń przykrywamy pozostałym ciastem - po 1 łyżce. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.