Sposób przygotowania:
Kakaowe babeczki ze śliwkami
Śliwki myjemy i usuwamy z nich pestki.
Do miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy. Całość dokładnie miksujemy, aż otrzymamy pulchną masę jajeczną. Następnie powoli wlewamy wcześniej rozpuszczone i ostudzone masło, cały czas miksując. Mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao przesiewamy przez sitko do miski z masą jajeczną. Całość dokładnie miksujemy. W międzyczasie powoli wlewamy mleko, nie przerywając miksowania.
Do silikonowych papilotek na muffinki wykładamy po 2 łyżki ciasta. Następnie układamy po 1 śliwce do każdej foremki i przykrywamy je kolejną porcją ciasta.Tak przygotowane foremki układamy na blaszce do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 20-25 minut.
Do miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy. Całość dokładnie miksujemy, aż otrzymamy pulchną masę jajeczną. Następnie powoli wlewamy wcześniej rozpuszczone i ostudzone masło, cały czas miksując. Mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao przesiewamy przez sitko do miski z masą jajeczną. Całość dokładnie miksujemy. W międzyczasie powoli wlewamy mleko, nie przerywając miksowania.
Do silikonowych papilotek na muffinki wykładamy po 2 łyżki ciasta. Następnie układamy po 1 śliwce do każdej foremki i przykrywamy je kolejną porcją ciasta.Tak przygotowane foremki układamy na blaszce do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 20-25 minut.