SUPERPRZEPIS

Babeczki kawowe

  • 1
  • RAROSSA
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 5
Babeczki kawowe Więcej zdjęć (2)

Puszyste babeczki przyciągają zapachem kawy, idealne smakują z kawą. Wybornie smakują z bitą śmietaną.

Składniki:

Babeczki kawowe

 

  • 170 g mąki pszennej
  • 80 g cukru
  • 2 jajka
  • łyżka kawy rozpuszczalnej
  • łyżeczka proszku dopieczenia
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • pół szklanki oleju
  • 250 ml śmietany 36%
  • 2 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Babeczki kawowe
W jednym naczyniu mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, Kawę proszek do pieczenia, cukier puder. Do drugiego naczynia dodajemy: jajka, śmietanę olej- łączymy je razem. Do suchych składników dodać mokre i połączyć je ze sobą.

Ciasto nakładać do foremek piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 175 c przez 25 minut. Upieczone babeczki przestudzić i udekorować np. bitą śmietaną. 
Babeczki kawowe

Tagi:

jajko kawa jajka